Ontdek wie er achter KempenAIR zit!

KempenAIR team

Het KempenAIR team bestaat uit een groep Kempische vrienden.
Beste vrienden die heel wat leuke avonturen in binnen- en buitenland beleven met de luchtballon.

 

Missie

KempenAIR vzw bestaat uit een jonge groep ambitieuze luchtballonliefhebbers. Vrienden die je tevens ook familie kan noemen. Een groep die er voor elkaar staat en elkaar helpt in het bereiken van ieders zijn dromen en doelen.

In de mooie Zwitserse Alpen, tijdens de bekende ballonmeeting van Chateau-d’oeux hebben we elkaar beter leren kennen en is een hechte vriendschap ontstaan. We zijn sindsdien samen aan heel wat ballonavonturen begonnen in binnen- en buitenland. Ook onze vrijetijdsbesteding wordt vaak met elkaar gedeeld.

KempenAIR is opgericht om het ballonvaren in de Kempen terug meer onder de aandacht te brengen, dit zowel bij particulieren als bedrijven. Mensen terug dichterbij het ballonvaren te brengen, laten genieten en een bewustwording creëren van hoe mooi en uniek onze omgeving wel niet is. Daarom beschouwen wij de natuur ook als onze klant, een klant die we tevreden willen houden omdat wij zoveel genot terugkrijgen als we hoog in de lucht naar beneden kijken.

KempenAIR zal zorgen voor een vrijetijdsbesteding aan een groot doelpubliek maar tevens ook een mogelijkheid bieden om het netwerk en sociale contacten te verruimen. Respect zal voor ons een kernwoord zijn. Respect in de zin van respect hebben voor eender wie, respect hebben voor onze omgeving. Een bewustwording creëren van alles wat rondom ons beweegt en leeft en hoe we dit beïnvloeden. Respect voor de natuur en respect voor de boeren en landeigenaars.

Visie

Tijden veranderen helaas of misschien maar al te goed? Er zijn goede tijden en slechte tijden. Privé, zakelijk, financieel of gewoon wereldwijd. Onze toekomst maken en bepalen we deels zelf, waar een wil is, is een weg.

De Kempen zal altijd een mooie plek blijven, op verschillende domeinen en met zijn eigen waardes. Het ballonvaren zal daardoor ook steeds iets bijzonder blijven om hier te beleven en uit te voeren, we willen onze passie delen met zoveel mogelijk mensen om hun ook mee te kunnen laten genieten.

Het KempenAIR ballonfestival zal hierin een belangrijke rol gaan spelen. Een toegankelijk evenement waar we de drempel zeer laag houden om zoveel mogelijk mensen te kunnen betrekken. We willen mensen samen brengen, samen een mooi gebeuren laten beleven en kennis bijbrengen bij jong en oud. Het succes van KempenAIR willen we vervolgens ook nog eens delen door ondersteuning te bieden aan goede doelen.

Strategie

Het KempenAIR ballonfestival wordt een belevings- en vrijetijdsevenement met een gratis toegang. De bezoeker moet de magie van het ballonvaren voelen, ze moeten warm gemaakt worden en vervolgens met hun hoofd in de wolken belanden (letter en figuurlijk).

Het evenement zal naast het ballongebeuren ook nog allerlei andere takken gebruiken om deze beleving te creëren. Er wordt gedacht aan de kinderen met een kinderdorp, er wordt animatie voorzien en de natuurliefhebber kan op pad gaan om het moois van de Kempen te ontdekken. Bedrijven kunnen er een uitstap van maken, om elkaar op een andere manier te leren kennen op het terras met zicht op de opstijgweide of net in contact komen met misschien wel nieuwe partners in een gemoedelijke en familiale sfeer.

Doel

Jaarlijks wil KempenAIR vzw het ballonfestival KempenAIR organiseren binnen de Kempen. Het evenement zal onderverdeeld worden in verschillende categorieën: ballonvaren, vrijetijdsbesteding, cultuur & erfgoed, toerisme, educatie, ondernemen en historie. De verschillende categorieën kan u terugvinden en herkennen in ons programma.

De effectieve beleving gaat u pas echt merken in het laatste weekend van juni, wij dagen u uit! Kom langs en ervaar zelf de (ballon)magie van de Kempen!


© KempenAIR ballonfestival